Danse med hester

Hva gjør du hvis du ikke vil påføre hesten din mer smerte, men heller lære den opp med ros og veiledning, og få verdens beste venn.
-Skaff deg kunnskap
-Tenk selv
-La hesten få gi deg tilbakemelding på hva den liker og ikke.
-Gå på kurs hos noen som trener dyr på en behagelig måte, med glede for både dyr og mennesker.

Dans med hesten! Jeg danser argentinsk tango. Gjennom dans har jeg lært mye om hester, om hvordan det er å være hest, og hvor mykt det er mulig å føre. Mannen fører, kvinnen følger. Rytteren fører, hesten følger. Kvinnen vet ikke det neste steget, mannen fører alle steg. Hesten vet ikke hvor de skal, rytteren kan føre alle steg. Mykt og sikkert. Han tar ansvar for og tar vare på følgerens akse og balanse. Rytteren kan ta ansvar for og ta vare på hestens akse og balanse. Kvinnen smiler, og liker leken til musikk. Å følge uten å tenke, bare føle. Over er et bilde av min danseintruktør Mazen Kiwan som rir min hest ved bruk av danseteknikker. Vil du lære om dans hos meg? Informasjon finner du på:  http://petittango.blogspot.com/

Man kan ri med balanse, i akse, i samspill med hesten. Hesten kan trives og like å arbeide sammen med deg, om den gjør det vil den stå og vente med gjerdet til du kommer, eller komme løpende med en gang den ser deg, for den gleder seg til å være sammen med deg. Det føles godt å bli tatt vare på med kjærlighet og omsorg. Ridning har de samme prinsippene for kroppens bevegelse som dansen har, og som man også finner i andre utøvelser som foregår på høyt nivå. Rytteren fører, hesten følger og noen ganger føles det som man er ett. To individer beveger seg som en. Som en Kentaur. På bildet under rir nordmannen Arnt-Jonny Alme sin egen hest i kort gallopp, bare med grime, han styrer hesten ved hjelp av balanse og innvirkning fra sete og sjenkel. Samtidig skyter han blink på et bevegelig mål og treffer!

Foto: Karen O. Isdal


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar