Om bruk av bitt

Smerte fører ofte til kamp for å unngå smerte! Hesten sitt forsvar for å komme unna smerte er å løpe. Å påføre den smerte for å få den til å stoppe virker alltid mot sin hensikt. Noen ganger ender hester opp med hardere og hardere bitt. Smerten er intens. Bittet er knepet sammen som en nøtteknekker og klemmer tungen sammen, kinnet presses mot de sylskarpe tennene.


Rytteren står med spenntak i stigbøylene og drar i munnen





Saging:
Hodet blir dradd hurtig fra side til side. Hesten slår hodet opp for å prøve å komme unna, så dras det enda hardere for å prøve å få den til å senke hodet ned. Man kaller det å "sage" hodet ned. Dette er vanlig å se på de fleste konkurranser i større eller mindre grad. Det gir store smerter og slitasje i hestemunnen. Det gjør også at bittringene kniper innsiden av kinnet mot tennene. Om man bare hadde tatt seg tid til å lære hesten sigalene istedenfor å prøve å tvinge den til noe den ikke har forstått. Jeg vet at det ikke er enkelt, men tenk deg om! Prøv å være hest selv. Be en venn gå bak deg og styre. Så holder du i hodelaget og lar bittet ligge rett under kneet ditt. Du vil bli overasket over hvor vanskelig det kan være å skjønne signalene og hvor ubehagelig det er om ikke den som styrer greier å følge bevegelsene med hånden når du går eller løper. Skader i hestemunnen er mer vanig enn at det ikke er skader det. Mer om skader i hestemunner kan du finne på webbsiden til veterinær og hestetannlege Ellen F. Schmedling:hestekur.no







Mer info om hester og bitt finner du på:

Nevzorov viser hva som kan skje med hard bruk av bitt
obs! Denne filmen er ganske voldsom:
Nevzorov skole
Denne videoen viser først noen ganske grusomme bilder fra Russland og halveis igjennom kommer vakre bilder fra Nevzorovs skole, der han rir og leker med hestene.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar